10/12/2016

Orta Vadeli Program (2017 - 2019)

TEMEL AMAÇ
1.         2015-2017 dönemini kapsayan OVP’nin temel amacı enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam etmek ve cari işlemler açığını tedricen düşürerek büyümeyi artırmaktır. Bu amaca yönelik olarak, para ve maliye politikasında sıkı duruş devam ettirilecek, gelirler politikasıyla da bu duruş desteklenecek ve yapısal reformlara hız verilecektir.
2.         Program döneminde, yurt içi tasarrufları artırmak, mevcut kaynakları üretken alanlara yönlendirmek, ekonominin üretim kapasitesini ve teknoloji seviyesini yükseltmek, verimlilik düzeyini ve ihracatın büyümeye katkısını artırmak temel önceliklerimizdir.

3.         Bu çerçevede; yatırım ortamının iyileştirilmesi, mali piyasalarda ürün ve hizmet çeşitliliği ile derinliğin artırılması, kamu gelir ve harcamalarının kalitesinin yükseltilmesi ve işgücü piyasası, eğitim ve yargı sistemi, kayıt dışılık, devlet yardımları, iyi yönetişim, yerel yönetimler ve bölgesel gelişme alanlarında başlatılan yapısal dönüşüm ve reformların tamamlanması önem arz etmektedir. Bu doğrultuda Onuncu Kalkınma Planında yer alan 25 öncelikli dönüşüm programı OVP döneminde etkin bir şekilde uygulanacaktır.
Kaynak: www.bumko.gov.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Why the heck is there still an automotive chip shortage?

 A side from the raw, human toll,   COVID-19   has dramatically changed how we live, from travel and education to the way people work. This ...